MOLDPLUS

Moldplus je jedan od najpopularnijih (plug-in) za osnovni paket Mastercam

Moldplus je jedan od najpopularnijih dodatnih programa (plug-in) koji se mogu instalirati na postojeći osnovni paket Mastercam. Njegova osnovna ideja je od početka bila jednostavno modeliranje i izvlačenje elektroda za elektro eroziju.

Praktički svaka firma koja se bavi izradom kalupa za tlačni lijev aluminija ili plastike, susreće se sa problemom izrade elektroda za elektro eroziju. Kod nekih firmi to u kompletu napravi konstrukcija, a kod većine njih tehnika izrade i odluka gdje dolazi elektroda i gdje glodanje se prebacuje na tehnologiju. U tom slučaju Moldplus unutar Mastercama je apsolutno najbolje rješenje! Kada se napravi sve što se može glodati, na istom modelu još se izvuku elektrode.

Moldplus se kroz godine iz verzije u verziju poboljšavao i sada je podijeljen na tri paketa. Prvi nema mogućnosti izrade elektroda ali može biti odlična ispomoć kod 3D glodanja. Drugi paket ima još opciju za izradu elektroda, što je u početku i bila osnovna ideja, a treći se pojavio tek u zadnjih nekoliko godina radi potrebe za jednostavnim simultanim višeosnim programiranjem, odnosno pripremi geometrije za to.

 

 

 

 

Zašto Moldplus?

Grafički prikaz putanje alata

Omogućuje vizualizaciju G -kod-a i predviđanje mogućih kolizija.

Inteligentna usporedba datoteka

CIMCO Editor omogućuje naprednu i inteligentnu međusobnu usporedbu datoteka s ciljem brzog pronalaska razlika u datotekama.

On - line tehnička podrška

Naš tim tehničke podrške uvijek Vam stoji na raspolaganju

Moldplus Standard

Nudi Vam kompletnu funkcionalnost jednostavnog zatvaranja rupa, tangencijalnog spajanja više surfacea, crtanje ravnina, odvajanja kalupa, produživanja surfacea, analizu kutova i još mnogo toga. Jako će ga zavoljeti svi oni koji se bave kompleksnim 3D glodanjem i s takvim problemima susreću se svaki dan.

 

 

 

Moldplus Professional

I ova verzija omogućava Vam sve što nudi standardna, jedino je još nadodana funkcionalnost izrade elektroda. Uključena su dva različita alata za izradu modela elektroda. Kompletno izvlačenje je potpuno automatizirano, krajnji rubovi se automatski produžuju za npr. 1 mm tangencijalno i otuda se dalje elektroda proširuje do nosača. Kod generiranja elektroda softver Vam već sam predlaže veličinu sirovca i na temelju toga generira postolje elektrode. Na kraju se opet automatski generira kompletan report sa slikama pojedinačnih elektroda i koordinatama erodiranja. Za sam kraj se elektrode opet automatski pohrane svaka u odvojeni Mastercamov part i već okrenu, te pozicioniraju u nulu za jednostavan početak glodanja. Moldplus je idealno rješenje koje višestruko ubrzava proces izrade elektroda, a uza sve to sa ugrađenim automatskim provjeravanjem kolizija elektrode sa komadom eliminira mogućnost pravljenja i najmanje greške.

Zanima Vas Moldplus?

Slobodno nas kontaktirajte te rado ćemo Vam održati prezentaciju te osigurati privremenu verziju programa.

S ciljem isprobavanja i testiranja tvrtka nudimo Vam testnu verziju Moldplusa.

 

 

Moldplus trail verzija programa

Potpuno besplatna verzija Moldplus-a za testiranje